Butovická našla talenty

Ve čtvrtek 4.4. žákovský parlament ZŠ Butovické uspořádal po dlouhých letech pokračování soutěže - Butovická hledá talent. Během dvou hodin porota shlédla řadu velmi talentovaných žáků naší školy a poprala s nelehkým úkolem vybrat ty nejlepší. Vystoupilo přes 50 žáků I. i II. stupně a zjistili jsme, že nemáme jen talentované zpěváky, které známe z jiných soutěží, ale také další nadané děti. Slyšeli jsme řadu dětí krásně hrát nejen na flétny, ale také poněkud nevšední nástroje jako je saxofon. Kromě hudebníků máme ve škole také talentované sportovce, kteří předvedli čísla od gymnastiky, přes parkour až po dvě florbalová vystoupení. Mezi sportovce jistě můžeme zařadit také tanečnice, nebo mažoretky, jejichž choreografie byly propracované a poměrně fyzicky náročné. Ale předvádění talentů nezůstalo to jen u živého vystoupení, dokonce jsme viděli jak vzniká obraz, což nám žačka předvedla na skvěle sestříhaném videu. 

Porota nakonec vybrala 6 nejlepších, ale musím vám prozradit, že výsledky byly velmi těsné a o umístění rozhodovaly jednotlivé body. Mně osobně se líbili všichni a jsem ráda, že jsem nebyla postavena do role, kdy bylo nutné vybrat lepší a horší, protože vzhledem k různorodosti talentů to byl takřka nemožný úkol. 

Děkuji žákům parlamentu, kteří akci vymysleli, nachystali a v neposlední řadě perfektně zvládli zorganizovat, tak že nám to odsýpalo, soutěžící se cítili dobře a všem přichystali krásnou podívanou. Děkuji také porotě, p. ředitelce A. Horváthové, která v porotě zastupovala vedení školy, p. učitelce K. Jedličkové, která byla za vyučující II. stupně, p. učitelce E. Stachovičové, která byla za I. stupeň a žákyním N. Kotáskové a G. Janoškové, které zastupovaly žákovský parlament. K. Bergrové děkuji za pomoc během organizace soutěžících a šikovným moderátorkám B. Bohdalové a N. Sedlové, že zvládly situace plánované i neplánované. P. učitelce A. Myškové děkuji za krásný doprovod na klávesy a ostatním vyučujícím I. stupně za přípravu a pomoc dětem s vystoupeními. Nesmím zapomenout na p. učitele  M. Holuba za přichystání a ovládání techniky, protože jsme využili vše od mikrofonu, přes bedny až po dataprojektor. 

Ze soutěže mám dobrý pocit, zdálo se mi, že si ji děti užily, jak v roli vystupujících, tak diváků, a budu se těšit na další akci, kterou s žáky školního parlamentu vymyslíme. 

Koordinátorka žákovského parlamentu Mgr. Zuzana Starečková


Umístění

1. místo - 1. B - Taneční vystoupení Čert a Káča

1. místo - 9. A - Nikol Bednářová - taneční vystoupení

2. místo - 4. třída - Lukáš Horváth - hra na saxofon

2. místo - 4. třída -  Dominik Klimo a David Čopák - parkour

3. místo - 3. B - Kristýna Zdražilová, Nela Skýpalová, Emma Kopecká a Dora Bachárová - gymnastika

3. místo - 6. třída - Alice Jurková - malba